– STRESS UR NYA PERSPEKTIV –

Livsstilsmedicin bygger krockkuddar mot stresskänslighet

KOSTNADSFRITT WEBINAR 20 september 2022
om att motverka stress hos dina medarbetare!

NÄR: 20 September 2022 TID: 8:30-9:15 samt 19:00-19:45 FÖR VEM: HR & Chefer

.

VÅRA FÖRELÄSARE

Här är våra fantastiska föreläsare! Annie är molekylärbiolog med doktorsexamen i medicin från Karolinska Institutet. Lina är nutritionist och har varit en omtyckt skribent, föreläsare och kursledare inom kost- och hälsoområdet sedan 2010.

Du kan läsa mer om Annie och Lina här.

Anmäl dig till den tid som passar dig bäst den 20 september här:

Annie Pettersson
Annie Pettersson
Lina Åhlén
Lina Åhlén

OM WEBINARET

Sjukskrivningar på grund av stress fortsätter att öka – bland kvinnor i åldern 25–29 år med hela 370% på 10 år. Arbetsmiljön är viktig. Men stress i privatlivet spiller över på jobbet och vice versa. Dessutom spelar livsstilen en stor roll för vår känslighet mot stress.

Nu ger banbrytande forskning fascinerande insikter kring stress och hur den kan motverkas. Med denna nya kunskap ser vi ett behov av att se på stress ur ett helhetsperspektiv och forskning visar att utan en hållbar livsstil och hänsyn till vår biologi kan vi bli mycket känsliga för stress. Och just stress är en stor anledning till att många medarbetare inte mår bra. Trots att arbetsgivare är skyldiga att förebygga ohälsa och sjukskrivningar på arbetsplatsen vittnar många HR-chefer om att proaktivt hälsoarbete är utmanande och att insatser ofta sätts in för sent – när en medarbetare redan är sjuk. Eller att insatserna saknar både individanpassning och ett helhetsgrepp kring livsstil.

Under webinaret kommer du att få höra om stress på ett nytt sätt. Arbetsplatsen och lagstiftningen reglerar arbetsmiljön och stress på jobbet. Läkare och psykologer erbjuder sin expertis. Men den tredje pelaren saknas ofta när man vill förebygga stress. Och den utgörs av privatlivet, vår livsstil och vår kroppsliga motståndskraft. Där kommer forskning på livsstilsmedicin in.

Vi berättar hur stress förändrar våra kroppar, och om biokemiska motkrafter till stress. Visste du till exempel att tarmfloran kan reta vårt nervsystem och tillverka ämnen som bidrar till stresskänslighet och mental ohälsa? Och att specifika näringsämnen behövs för att bromsa vår stressreaktion? Och att ett tillstånd av flow kan motverka stress i vardagen?

Vill du lära dig mer om den senaste forskningen om stress och hur medarbetarna kan stöttas för att bygga bättre motståndskraft mot stress? Missa då inte detta kostnadsfria webinar “Livsstilsmedicin bygger krockkuddar mot stress”. Webinaret äger rum den 20 september 2022 och du anmäler dig nedan till den tid som passar dig bäst. Och du, tipsa gärna en kollega eller vän som du tror skulle ha nytta av detta webinar.

Varmt välkommen hälsar teamet på THRiVE!

Anmäl dig till den tid som passar dig bäst den 20 september här:

Passar inte datumet? Hör av dig till oss om du vill bli kontaktad nästa gång vi anordnar ett webinar. Kontakta oss!

OM THRiVE WELLNESS SOLUTIONS

THRiVE baseras på forskning om livsstil. Med en nytänkande och proaktiv helhetslösning och vår digitala hälsoplattform som bas hjälper vi arbetsgivare att skapa individanpassad och hållbar hälsa – hemma och på jobbet!

Gör hälsa till en kraftfull konkurrensfördel på ert företag!

PSST! ÄR STRESS ETT PROBLEM PÅ ER ARBETSPLATS?

Passa då på att bli pilotkund till vårt stressprogram!

THRiVE utvecklar en digital hälsoplattform som guidar ledare och medarbetare till att mäta, förstå och förbättra sin hälsa inom nio livsstilsområden som utgör grunden för hälsa. Nu söker vi pilotkunder som vill prova vårt koncisa stressprogram. I programmet ingår ett hälsoformulär med uppföljning av hälsoutvecklingen över tid, en ögonöppnande digital föreläsning om stress, samt en verktygslåda med enkla och praktiska övningar. Det ingår även inspirerande introduktionsföreläsning om livsstilsmedicin, samt en föreläsning om hur man bygger hållbara vanor. Dessutom finns möjlighet att mäta sin stress och få individanpassad hjälp av en av våra hälsocoacher.

Låter detta intressant? Hör av dig till oss så berättar vi mer!